Веган сурови бонбони с паста от фурми
Главният герой в днешната рецепта е именно пастата от фурми, която се получава от смлени сурови био плодове. Въпреки смилането, те запазват изцяло вкусовите си качества и са подходящи за основа на всякакъв тип десерти като торти, веган бонбони и др.
Днес ще ти покажем бърза рецепта за вкусни веган сурови бонбони, която можеш да изпробваш веднага. Нека започваме:
Необходими продукти за приготвяне на бонбоните:
- 250 гр. паста от фурми
- 1/4 ч.ч. сушени бели черници
- 1/4 ч.ч. печено кашу, натрошено
- 2 с.л. какао
Необходими продукти за декорацията на бонбоните:
- конопен протеин
- натрошено кашу
- смлени бели черници
- пукана киноа
Начин на приготвяне на веган сурови бонбони с паста от фурми:
Стъпките за приготвяне са много лесни и приятни:
С помощта на силен блендер или подходяща мелачка се смилат белите черници на прах. Част от тях ще сложим в сместа на самите бонбони, а другата част ще използваме за овалване на някои от бонбоните в последствие. Първо смесваме по-голямата част от полученото количество на смлени бели черници с пастата от фурми, натрошеното кашу и какаото. Хубаво “омесваме”, за да получим консистенцията на “тесто”. С помощта на кръгови движения правим малки топчета с дланите си. Овалваме топчетата в различните смеси от кашу, смлените бели черници и пуканата киноа. По-този начин ще получим много ефектни, цветни и различни веган бонбони. Освен, че са много красиви, са и вкусни. Бонбоните задължително се охлаждат в хладилник за минимум 1 час. След това са готови за хапване. Това е всичко - готови сме да ги поднесем и хапнем с наслада.
Ако искаш да научиш още няколко бързи и вкусни рецепта за бонбони, можеш да прочетеш нашите статии за “Саша инчи бонбони” и супер вкусните “Протеинови топчета с пукана киноа и амарант”. Успех в готвенето!