“Вайръл” дубайски шоколад: изкушението, което завладя социалните мрежи

Кога нещо е станало “вайръл”? “Вайръл” е съвременен термин, който използваме за съдържание, което за много кратко време набира огромна популярност в интернет! Такъв е случаят и с Дубайския шоколад - екзотичен десерт, който завладя социалните мрежи със своя уникален вкус и лесно приготвяне! А най-хубавото е, че с нашата селекция от тахани, шоколадови капки, кремове за мазане и масла, можеш да си го приготвиш и у дома!
 
Дубайският шоколад е изкушение, което всеки иска да опита. Съчетанието от топящ се в устата шоколад и пълнеж от хрупкав кадаиф и кремообразен тахан прави този десерт неустоимо вкусен! Съществуват различни варианти на рецептата, които използват разнообразни шоколади и пълнежи. Най-популярният шоколад е с пълнеж тахан от шамфъстък, но ти можеш да експериментираш с други тахани и капки тъмен, розов, бял или млечен шоколад, за да откриеш своя любимец! Развий въображението си, украси шоколада с цветен крем за мазане за контраст и зарадвай любим човек.
 

Как да приготвиш дубайски шоколад?

Приготвянето на дубайския шоколад изисква няколко прости стъпки, качествени продукти и силиконова формичка за шоколад. Сред продуктите, които ще са ти необходими, са:
  • 200 г шоколадови капки по твой избор - тъмен, розов, бял или млечен шоколад
  • 100 г ядков тахан по избор (шамфъстък, фъстъци, кашу, бадем, лешник)
  • 50 г кадаиф
  • 1 с.л. кокосово масло или ГХИ
  • За декорация: ягодов, лешников или какаов крем за мазане
За да го приготвиш:
  1. Разтопи шоколада: Разтопи шоколадовите капки в стъклена купа, на водна баня, заедно с 1 с.л. кокосово масло или ГХИ.
  2. Приготви пълнежа: В отделен тиган загрей още една супена лъжица мазнина и начупи кадаифа. Запечи го до златисто. Прехвърли кадаифа в купа и добави тахан. Разбъркай добре.
  3. Украси и замрази: Декорирай силиконовата формичка с кремове по избор. Добави половината шоколад и го замрази във фризер за 30 минути.
  4. Добави пълнежа: Извади формичката, добави пълнежа, залей с останалия шоколад и остави да стегне в хладилник.
Експериментирай и открий любимата си комбинация от вкусове! Сподели ни крайния резултат и ни тагни в социалните мрежи на @biomagazinzelen!

Свързани продукти

Други РЕЦЕПТИ ЗА ДЕСЕРТИ

Пухкав бананов хляб

Ако имаш изостанали банани и ти се хапва нещо сладко, може набързо да си приготвиш този бананов хляб...