Био Кокосово Масло, студено пресовано, Dragon Superfoods, 300 ml
Био Гхий, Био Класа, 450g
Гхий, Sri Sri Superfoods, 450g
Био Гхий, Био Класа, 900g
Кокосово масло или кокосово олио е продукт, получен от плода на кокосовата палма (Cocos nucifera), разпространена най-вече в тропиците. Получава се от вътрешната месеста част на кокосовия орех, която се нарича копра. Процесът включва настъргването и изсушаването на кокосовото месо и внимателното му пресоване при ниска температура и филтрация. Полученият продукт е висококачествено, нерафинирано, неизбелвано кокосово масло (кокосово олио), което е запазило всичките си полезни качества.
Кокосовото масло е естествена растителна мазнина със средна дължина на веригата, което позволява загряването му без да бъде нарушена молекулната му структура или по друг начин казано, то е подходящо за готвене без да се отнемат от полезните му качества. То е в твърдо състояние под 18°С и се втечнява над 24°С. Устойчиво е на температура до 170°C и не съдържа трансмазнини.
Кокосовото масло (кокосово олио) е мощен антиоксидант и имуностимулатор, който намалява възможността за развитие на възпалителни процеси. Спомага за изчистване на холестерола, съдейства за здравето на кожата, използва се от организма за енергия без да натоварва сърдечно-съдовата система. Освен полезните мазнини в състава му влиза още и витамин Е - витаминът на красотата и антиоксидантът на сърцето. Смята се, че кокосовото масло има благоприятен ефект върху храносмилането и метаболизма.
Как да използваме кокосовото масло?
Кокосовото масло има редица начини на употреба. В кулинарията може да се използва като подходяща за готвене растителна мазнина, без да се подлага на много високи температури. Придава интересен лек екзотичен аромат на солените ястия. Много добре се комбинира със зеленчуци и ориз. В сладкарството е подходящо за влагане в десерти, глазури и бонбони.
Като супер храна
Кокосовото масло е мощен антиоксидант и имуностимулатор, като помага на тялото да се справи с вируси и бактерии. Приемът му намалява вероятността от развитие на сърдечно-съдови заболявания като високо кръвно налягане, висок холестерол и атеросклероза. Антибактериалните и антигъбични свойства както и антиокцидантните му качества го правят и чудесна добавка за вътрешно пречистване на организма. Прието на гладно се смята, че забързва метаболизма и "събужда" храносмилането. Благоприятно повлиява нормалните функции на щитовидната жлеза.
Кокосово масло за козметични цели
Можеш да използваш кокосово масло като маска за коса, за подхранване на кожата и възстановяването й след излагане на слънце. Подходящо е за почистване на грим и за масажно олио. Кокосовото масло е много популярно е в грижата за устната хигиена, като се смята, че е в състояние да възвърне естествената белота на зъбния емайл. Дизенфикцира устната кухина и предпазва от задържането на бактерии и микроби. Приложено външно е много подходящо за ранички по кожата и при борба с гъбички. Кокосовото масло като козметично средство е силно хидратиращо на дълбоко клетъчно ниво, поради съдържанието на минерали и електролити.
Съставки: кокосово масло*
*био сертифициран продукт
Произход: Шри Ланка
ХРАНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИ ЗА 100 Гр.
Енергийна стойност в KJ: | 3698 kj |
---|---|
Енергийна стойност в kcal: | 900 kcal |
Мазнини: | 99,9 g |
от които наситени мастни киселини: | 90,6 g |
Протеини: | 0,1 g |