Хрупкави крекери с конопени семена
Хрупкави крекери с конопени семена
Тези крекери са чудесен снак за следобедна закуска или пък здравословна добавка към обедния хумус. Приготвят се бързо и лесно и могат да бъдат направени с най-различни подправки.
Продукти (за една голяма тава крекери)
- 200 г ръжено брашно
- 100 г бадемово брашно
- 30 г хуск
- 2 с.л. конопено семе + малко допълнително за поръсване
- 2 с.л. хранителна мая
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1 ч.л. куркума
- 2 с.л. ленено семе
- 3 с.л. зехтин
- 250 г вода
- Едра сол за поръсване
Начин на приготвяне
- Загрей фурната на 180°C с включен вентилатор.
- Смеси всички съставки в купа, след което прибави зехтина и водата. Разбъркай, за да се получи тесто.
- Прехвърли тестото в тавата, застлана с хартия, и го разточи с лист хартия за печене отгоре до дебелина 2–3 мм.
- Поръси го с едра сол и малко конопено семе и го нарежи на желаните от теб формички с нож за пица.
- Печи около 15 минути или до златисто.
- Остави настрана да се охлади, след което го разчупи на отделните крекери.