Хрупкави крекери с конопени семена

Хрупкави крекери с конопени семена

Тези крекери са чудесен снак за следобедна закуска или пък здравословна добавка към обедния хумус. Приготвят се бързо и лесно и могат да бъдат направени с най-различни подправки.

Продукти (за една голяма тава крекери)

  • 200 г ръжено брашно
  • 100 г бадемово брашно
  • 30 г хуск
  • 2 с.л. конопено семе + малко допълнително за поръсване
  • 2 с.л. хранителна мая
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. куркума
  • 2 с.л. ленено семе
  • 3 с.л. зехтин
  • 250 г вода
  • Едра сол за поръсване

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 180°C с включен вентилатор.
  2. Смеси всички съставки в купа, след което прибави зехтина и водата. Разбъркай, за да се получи тесто.
  3. Прехвърли тестото в тавата, застлана с хартия, и го разточи с лист хартия за печене отгоре до дебелина 2–3 мм.
  4. Поръси го с едра сол и малко конопено семе и го нарежи на желаните от теб формички с нож за пица.
  5. Печи около 15 минути или до златисто.
  6. Остави настрана да се охлади, след което го разчупи на отделните крекери.

Други РЕЦЕПТИ БЕЗ ГЛУТЕН

Фалафели

Бърза рецепта за фалафели с бадемово брашно и хранителна мая - високопротеиново хапване, което ще те...