Безглутенов хляб от чиа

Безглутенов хляб от чиа

Няма да повярваш, че тази рецепта за хляб съдържа само четири съставки – чия, вода, сол и бакпулвер. Хлябът е с чудесна текстура и пълен с протеини и полезни фибри. Най-важното за сполучлива рецепта е да не го правиш прекалено голям, тъй като поради високото водно съдържание се изпича трудно отвътре.

Продукти (за едно малко хлебче)

  • 100 г чия, смляна на брашно (най-добре във високо-оборотен блендер)
  • 1,5 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 200 г вода

Начин на приготвяне

  1. Смели чията на фино брашно, като използваш блендер или нутрибулет.
  2. Прехвърли брашното в купа и прибави сухите съставки. Разбъркай и прибави водата наведнъж. Смеси с лъжица.
  3. Оформи продълговато, тънко като багета хлебче, като използваш мокри ръце.
  4. Прехвърли го в тава и печи около час на 180°C.
  5. Изчакай да се охлади и консумирай без угризения.

Други РЕЦЕПТИ БЕЗ ГЛУТЕН

Фалафели

Бърза рецепта за фалафели с бадемово брашно и хранителна мая - високопротеиново хапване, което ще те...