Безглутенов кокосов кекс с коледно ухание
Необходими продукти за Безглутенов Кокосов Кекс с Коледно Ухание:
- ¼ ч.ч. разтопено кокосово масло
- 4 яйца
- 2 добре узрели банана
- ¼ ч.ч. кокосово мляко
- 6 с.л. кокосова захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 2 с.л. какао
- ½ ч.ч. кокосово брашно
- ½ ч.л. сода за хляб
- ½ ч.л. сол
Глазура:
- ½ ч.ч. разтопено кокосово масло
- 2 ч.л. мед
- 1 ч.л. кокосови стърготини
- ½ ч.л. ванилов екстракт
- Щипка сол
- Мандаринка за украса
Начин на приготвяне на Безглутенов Кокосов Кекс с Коледно Ухание:
Намачкай бананите и ги смеси с всички течни компоненти, освен маслото. В отделен съд смеси сухите съставки и ги добави към течните. Накрая прибави и кокосовото масло и разбъркай до гладка хомогенна смес.
Излей сместа в намазана с кокосово масло тавичка. Печи кекса за 35-40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Виж дали е готов като го прободеш с клечка за зъби. Ако я извадиш суха, кексчето е готово!
За глазурата разбъркай всички съставки в купичка и остави сместа да се охлади във фризера. Често проверявай състоянието й, за да я извадиш, когато започне да побелява. Започни да разбъркваш глазурата, като по този начин вкараш въздух в нея и я направиш с консистенция на разбито масло. Готовата смес размажи върху добре изстиналия кекс.
Завърши десерта с обелени парченца от най-коледния плод- ароматна мандарина, и му се наслади в компанията на твоите близки по-време на предстоящите светли празници.
Весела Коледа и Усмихната Нова 2018 от отбора на Зелен! П.П. Тайно ти споделяме, че този кекс e още по-вкусен, ако го похапваш в комбинация с чай Шоко на Yogi Tea 🙂
Ако приготвиш този вълнуващ десерт, може да споделиш как се е получил в коментарите или да ни пишеш във Facebook страницата ни.