Шоколадов крем с лешници – веган, без глутен

Нужни продукти за 4 порции Шоколадов крем с лешници:
 
  • Лешниково брашно – 100 г
  • Сурово какао на прах – 20 г
  • Какаово масло, стопено – 50 г
  • Агаве – 70 г
  • Сол – ½ ч.л.
  • Вода, вряла – 220 г

    Начин на приготвяне:

    В купа разбъркайте какаовото масло с агавето и какаото като ползвате телена бъркалка. Прибавете солта и лешниковото брашно. Започнете да добавяте малко по малко врялата вода като разбърквате с телената бъркалка. Трябва да получите гладка и кремообразна смес.

    Разпределете сместа в подходящи чашки и декорирайте с начупени лешници и начупени какаови зърна. Може да добавите и пресни плодове според сезона.

Други РЕЦЕПТИ БЕЗ ГЛУТЕН

Фалафели

Бърза рецепта за фалафели с бадемово брашно и хранителна мая - високопротеиново хапване, което ще те...