Да изберем минерална слънцезащита

Не пропускай да се защитиш! Избери минерална слънцезащита.

Отново си задаваме вечния въпрос  – какъв тип слънцезащитни продукти да изберем? Изборът е важен, тъй като от него зависи здравето и красотата на кожата ни в дългосрочен план. Да изберем минерална слънцезащита за нас и любимите си хора.

Слънцезащитен крем! Това трябва да е нашата мантра всеки (слънчев) ден.

Основни правила на слънцезащитата

Нека преговорим основните правила, свързани с приятното време, което прекарваме навън през лятото:

  • Ако сте навън повече от час, трябва задължително да използвате SPF 50.
  • Не забравяйте да подновявате слънцезащитата си на всеки два часа.
  • Ако сте на плажа или до плувен басейн и слънцезащитата ви не е водоустойчива, трябва да я подновявате още по-често.
  • Слънцезащитните продукти не са единственият компонент на истинската слънцезащитна практика. Трябва да имате защитно облекло – шапка, парео, очила и т.н.

Това е надежден план за истинска безопасност навън под жаркото лятно слънце.

Видове продукти. Ползите от минерална слънцезащита.

Слънцезащитните кремове имат различни механизми на действие в зависимост от активната съставка, която съдържат. Те включват минерални филтри и / или химически филтри. Някои филтри проникват дълбоко в кожата и предпазват от UVA или UVB лъчите, докато други образуват защитен филм, който отразява слънчевата светлина и не й позволяват да проникне в по-дълбоките слоеве на дермата.

  • Химическите филтри проникват в кожата и абсорбират слънчевата светлина, предотвратявайки увреждането на кожата.
  • Минералните кремове остават на повърхността на кожата и я пазят като щит. Най-важните минерални филтри са цинков оксид и титанов диоксид. Цинковият оксид е лек и подходящ за ежедневна употреба, докато титаниевият диоксид е идеален за плаж или планина.

Най-добрата защита = Минерална слънцезащита

Минералните кремове със съдържание на цинк покриват кожата, отразявайки както UVA, така и UVB лъчите. UVA лъчите (известни също като „безшумни бръчки”) могат да причинят увреждания на кожата на клетъчно ниво и могат да бъдат отговорни за преждевременното стареене и бръчките. UVB лъчите проникват в епидермиса (горния слой на кожата), причинявайки слънчеви изгаряния – важен рисков фактор за развитието на рака на кожата, особено меланома.

Минералната слънцезащита не се абсорбира през кожата, не запушва порите и е по-нежна към чувствителната кожа, отколкото химическите слънцезащитни кремове. Друго преимущество е, че те предлагат незабавна защита и са ефективни веднага срещу слънчевите лъчи. Както знаем повечето химически слънцезащитни продукти започват да действат след около 20 до 30 минути.

Намирането на най-добрия минерален слънцезащитен крем не е толкова трудно, колкото беше преди години. Мазните и тежки кремове и лосиони вече имат леки и приятни за употреба аналози.

Единственият недостатък на минералната слънцезащита. Какво е решението?

Минералите се отлагат на повърхността на кожата и действат като микроскопични огледала, отразяващи вредните лъчи. Колкото по-големи са частиците, толкова по-добре отразяват видимата светлина, която очите ни възприемат като бяла. Следователно, когато използваме минерални слънцезащитни продукти, получаваме така наречения „бял ​​филм“ по кожата си.

Колкото по-висок е слънцезащитният фактор (SPF), толкова по-силен е избелващият ефект на кожата. За бебета и деца, които се нуждаят от слънцезащитна защита с висок фактор, допълнителното предимство е, че родителите веднага могат да видят дали има достатъчно слънцезащитни продукти върху кожата на детето си.

За да се намали избелването, слънцезащитните продукти трябва да бъдат формулирани с наночастици, които могат да отразяват повече светлина в невидимия спектър на ултравиолетовата светлина.

Добрата новина е, че има все повече физически слънцезащитни опции, които не са тежки и няма да оставят бели следи върху кожата. Това са най-добрите минерални слънцезащитни продукти, на които задължително трябва да се насладите това лято!

ЗАЩО ЦИНК?

Цинкът е физическа бариера между вас и слънцето. Цинковият оксид има дълга история на употреба в козметичната индустрия и е ключова съставка в много бебешки кремове, които се грижат нежно за деликатната детска кожа.

Насладете се на невидима защита това лято с иновативната съставка – Invisible ZINC!

Невидимият цинк защитава кожата от UVB лъчите и от по-дълбоко проникващото UVА лъчение. Иновативният  Invisible Zinc използва ключовата активна съставка – цинков оксид, минерален рефлектор с натурален произход. Той създава физически, отразяващ воал върху повърхността на кожата, който е лек, попива бързо и не оставя следи.

Кремовете, които съдържат Invisible Zinc са без плътността на цинков крем и не образуват розови, жълти или бели ивици върху кожата при нанасяне.

В момента минералните продукти и особено тези, съдържащи Invisible Zinc са водещият тренд във областта на слънцезащитата в световен мащаб. Тази глобална тенденция показва, че все повече потребители търсят чисти продукти без парабени, петролни производни и изкуствени аромати. Потребителите все повече се обръщат към марки, предлагащи чисти, зелени и ефективни продукти.

Wooden Spoon въвежда иновацията на европейския пазар в сектора минерална слънцезащита

Българската марка за био козметика Wooden Spoon за пръв път в Европа предлага ефективен продукт, включващ в състава си иновативен прозрачен цинк.

Иновативният прозрачен цинк е не-нано, 100% натурален и одобрен от био сертифициращите органи. Проведените In-vivo, in-vitro и дерматологични тестове в доказани европейски лаборатории в Италия, Полша и България удостоверяват, че новите слънцезащитните лосиони с изцяло натурални съставки и безцветен цинк имат висока UVA & UVB защита! Деликатни са към кожата. Не дразнят и не предизвикват зачервяване и алергични реакции.

Продуктът на Wooden Spoon се предлага в две опаковки, които се различават по своя грамаж – 50мл. / 100 мл. Био слънцезащитният крем с малина SPF 35+ включва e уникален бленд от ценни масла, които забавят стареенето на кожата, когато тя е изложена на слънце.

  • Баобаб: Предпазва кожата от негативното действие на слънцето. Бори се с признаците на стареенето, изглажда бръчки и наранявания причинени от излагане на слънце. Намалява зачервяването и възпалението. Богат на антиоксиданти.
  • Краставица: Освежава кожата. Запазва естествената хидратация и поддържа кожата еластична и жива. Има нежен охлаждащ ефект.
  • Малина: Олио с естествен слънцезащитен фактор. Малината съдържа високи нива на фитостероли, които помагат за намаляването на транс-епидермалните загуби на вода.

От екипът на Wooden Spoon не крият радостта си, че могат да предложат този иновативен продукт на българския пазар:

“Безцветният цинк е бъдещето в натуралната слънцезащита! Това е иновацията, която ще направи натуралните слънцезащитни продукти предпочитани от всеки и подходящи за всички типове кожа. Изключително горди сме, че българска компания е първата, която ще предложи на европейският пазар слънцезащита с прозрачен цинк!”

Още продуктови линии от Wooden Spoon

Наред със слънцезащитата, марката предлага пълна гама продукти, които се грижат за здравето на кожата ни преди и след плаж.

Олиото за след слънце с облепиха е специално разработено с безценен баобаб, облепиха и кървав портокал. Продуктът освежава кожата, възстановява еластичността и коригира водния баланс.

Непременно опитайте и олиото за почерняване с видими резултати от първото използване. Един от малкото продукти за почерняване на българския и на световния пазар с изцяло натурални съставки. Олиото придава на кожата неустоим шоколадов тен и има видими резултати още  от първо използване. Високо ефективната формула, включва съставки като какао, кокос, супер семена, краставица и черен кимион.

Сериите за слънцезащита и за продукти след плаж: “BABY&FAMILY” предлагат висок слънцезащитен фактор SPF 30 и SPF 50. Продуктите предлагат ефективна минерална слънцезащитна грижа за бебета 0+, деца и възрастни. Без алергени и химични съставки. За дълбоко и нежно подхранване на кожата.

Други ЗДРАВЕ И КРАСОТА