Меню
Меню
5 идеи за великденска украса с подръчни материали

01.09.2021 23:31:59

5 идеи за великденска украса с подръчни материали

5 идеи за великденска украса с подръчни материали

В свободните дни около празниците е точното време да се отдадем на месене на козунаци, подготовка на любими ястия, а защо не и за малко артистични дейности, като изработването на великденска украса. Днес ти представяме няколко идеи, с които да внесеш празнично настроение в своя дом.

Цветни яйчица

Забъркай твърдо тесто от брашно и вода и го оцвети с куркума, спирулина, лилава царевица на прах или сок от червени цвекло в различни цветове. Разточи и отрежи формички яйца с дупка в горния край. Изпечи ги и щом изстинат им добави панделки, с които да ги закачиш, където решиш у дома. Друг варинат е да изпечеш яйцата със забити дървени шишчета в долният им край – така ще можеш да ги използваш за украса в саксиите на цветята си.

Мини поставки за свещи

Какво да направиш с празните яйчени черупки, които ти остават след приготвянето на омлет например? Може да ги превърнеш в цветни поставки за чаени свещи, с които да декорираш празничната трапеза. Внимателно измий черупките и щом изсъхнат ги боядисай с боя за яйца. Остава  само да сложиш в тях  мини свещички.

Гнездо с пиленца

Когато започнеш с боядисването на яйца, отдели 3-4 от тях, за да си направиш „пиленца“. Потопи само едната им страна в ярко жълта боя, а след като изсъхнат дорисувай очи, клюн, крилца и крачета. Подреди ги в купа с пълнеж от цветна хартия.

Украса за ваза

Ако тъсиш по-нестандартна идея за празнична украса, имаме нещо за теб. Декорирай вазата за цветя, като подредиш на дъното предварително боядисани и измити варени яйца. Най-подходящо е съдът да е прозрачен и широк. След това можеш да прибавиш както цветя, така и тънки цъфтящи клонки от плодно дръвче.

Мини поставки за растения

Последната идея е от профила на @dolce.ivelina. За нея ще са ви нужни внимателно изпразнени яйчени черупки и маркер, с който да им нарисувате усмихнати лица или други шарки.  След това в тях се поставят свежи цветя. Ето и видео с точни указания.

Покрай великденската украса няма как да забравим и традицонното боядисване на яйца. Отборът на ЗЕЛЕН ти препоръчва да го направиш с естествени бои, повече за които може да прочетеш тук.

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезно

Полезно

5 идеи за великденска украса с подръчни материали

5 идеи за великденска украса с подръчни материали

5 идеи за великденска украса с подръчни материали В свободните дни около празниците е точното време да се отдадем на месене на козунаци, подготовка на любими ястия, а защо не и за малко артис 5 идеи за великденска украса с подръчни материали В свободните дни около празниците е точното време да се отдадем на месене на козунаци, подготовка на любими ястия, а защо не и за малко артис 2021-11-02T15:19:17+02:00 5 идеи за великденска украса с подръчни материали

<p><strong>5 идеи за великденска украса с подръчни материали</strong></p> <p>В свободните дни около празниците е точното време да се отдадем на месене на козунаци, подготовка на любими ястия, а защо не и за малко артистични дейности, като изработването на великденска украса. Днес ти представяме няколко идеи, с които да внесеш празнично настроение в своя дом.</p> <p><strong>Цветни яйчица </strong></p> <p>Забъркай твърдо тесто от брашно и вода и го оцвети с куркума, спирулина, лилава царевица на прах или сок от червени цвекло в различни цветове. Разточи и отрежи формички яйца с дупка в горния край. Изпечи ги и щом изстинат им добави панделки, с които да ги закачиш, където решиш у дома. Друг варинат е да изпечеш яйцата със забити дървени шишчета в долният им край &ndash; така ще можеш да ги използваш за украса в саксиите на цветята си.</p> <p><strong>Мини поставки за свещи</strong></p> <p>Какво да направиш с празните яйчени черупки, които ти остават след приготвянето на омлет например? Може да ги превърнеш в цветни поставки за чаени свещи, с които да декорираш празничната трапеза. Внимателно измий черупките и щом изсъхнат ги боядисай с боя за яйца. Остава &nbsp;само да сложиш в тях &nbsp;мини свещички.</p> <p><strong>Гнездо с пиленца</strong></p> <p>Когато започнеш с боядисването на яйца, отдели 3-4 от тях, за да си направиш &bdquo;пиленца&ldquo;. Потопи само едната им страна в ярко жълта боя, а след като изсъхнат дорисувай очи, клюн, крилца и крачета. Подреди ги в купа с пълнеж от цветна хартия.</p> <p><strong>Украса за ваза</strong></p> <p>Ако тъсиш по-нестандартна идея за празнична украса, имаме нещо за теб. Декорирай вазата за цветя, като подредиш на дъното предварително боядисани и измити варени яйца. Най-подходящо е съдът да е прозрачен и широк. След това можеш да прибавиш както цветя, така и тънки цъфтящи клонки от плодно дръвче.</p> <p><strong>Мини поставки за растения</strong></p> <p>Последната идея е от профила на @dolce.ivelina. За нея ще са ви нужни внимателно изпразнени яйчени черупки и маркер, с който да им нарисувате усмихнати лица или други шарки.&nbsp; След това в тях се поставят свежи цветя. Ето и видео с точни указания.</p> <p>Покрай великденската украса няма как да забравим и традицонното боядисване на яйца. Отборът на ЗЕЛЕН ти препоръчва да го направиш с естествени бои, повече за които може да прочетеш тук.</p> <p>&nbsp;</p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки