Био Микс за Десерт My Lemon Cake, 450g, BioVegan
Био Безглутенов Микс за Джинджифилово Коледно Брауни, 400g, Bettr
Микс за палачинки и гофрети Без глутен, 300g, BezGluten
Био Протеинова супа с картоф, 30g, Bettr
Био Протеинова супа с червена леща, 30g, Bettr
Ако животът ви поднесе лимони, превърнете ги в торта! С био сместа за печене My Lemon Cake можете лесно да приготвите пухкави лимонови сладки или мъфини с бъркане на лъжица. Благодарение на истинската лимонова кора, лимоновата торта придобива допълнителен плодов вкус и е покрита с допълнителна лимонова глазура. Лимоновият кейк е не само био, веган и без глутен, но и неутрален по отношение на климата!
Опаковаката съдържа 440g смес за десерт и 60g смес за лимонова глазура.
Съставки:
Смес за печене: Оризово брашно*,Сурова тръстикова захар*,Царевично нишесте*, Царевично брашно*, Брашно от сладка лупина*, 1,3% лимонов сок на прах*, 0,4% лимонова кора*,0,1% лимоново масло*,сол, Набухвател: сода бикарбонат; Сгъстител: гума от рожков*, Окислител: калиев тартарат; Емулгатор: лецитин*(слънчоглед*)
Лимонена глазура: пудра захар*, 0,1% лимоново масло*.
*Съставки от биологично земеделие
*Алергени в удебелен шрифт
Начин на проготвяне:
Необходими продукти:
- 300мл. соева напитка
- 100г. мек маргарин
- 1 супена лъжица (15 мл) вода или лимонов сок за глазурата
- форма за печене (20-25см)
- миксер
1. Загрейте фурната до 180°C с циркулация на въздуха или горна/долна топлина и намажете обилно с олио тавата за хляб.
2. Смесете сместа за печене със соевата напитка и маргарина в купа и разбъркайте всичко за кратко с миксера на ниска скорост. Продължете на висока скорост, докато получите гладко тесто (около 2 минути). Изсипете тестото във формата за хляб и загладете.
3. Печете лимоновия сладкиш на най-долната решетка за около 50 минути при 180°C на вентилатор или 60 минути при 180°C - програма за горно/долно. В края на времето за печене, тествайте с клечка за зъби: ако тестото все още залепва за клечката, когато го поставите в средата на тортата, печете още 5 минути, преди да тествате отново.
4. Оставете тортата да престои 15 минути във формата върху решетка, след което внимателно я извадете.
5. Глазура: разбъркайте прахообразната глазура с 1 супена лъжица вода или лимонов сок и залейте върху тортата, когато е още топла. Оставете да изстине напълно върху решетката.
Забележка: Можете да приготвите лимоновия сладкиш и с друга растителна напитка, но имайте предвид, че консистенцията може да е малко по-различна. Затова препоръчваме соева напитка за приготвянето на лимонов кейк.
Страна на произход: Германия
ХРАНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИ ЗА 100 Гр.
Енергийна стойност в KJ: | 1425 kj |
---|---|
Енергийна стойност в kcal: | 339 kcal |
Мазнини: | 11 g |
от които наситени мастни киселини: | 5.1 g |
Въглехидрати: | 57 g |
от които Захари: | 30 g |
Влакнини: | 1.2 g |
Протеини: | 2.3 g |
Сол: | 0.46 g |