Безглутенова кесадия
Необходими продукти за Безглутенова кесадия
ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ
- 120 г нахутено брашно
- 60 г тапиока
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. бакпулвер ( без глутен)
- подправки по ваш вкус ( в моя случай чесън, пушен пипер, черен и червен, лук на прах, пресни или сушени магданоз и копър.)
– ако искате да са жълтички сложете си куркума
– за да са розови, червено цвекло на прах
– ако искате да са зелени, може синя или зелена спирулина или да разбиете пресен спанак в блендер заедно със сместа - 1 с.л. зехтин
- 180-240 мл вода
Начин на приготвяне на Безглутенова кесадия
Смесете всички съставки в блендер и блендирайте. Сместа веднъж направена, трябва да се използва веднага!!!
В нагорещен тиган леко намажете с кокосово масло и направете палачинките.
КЕСАДИЯ
Взимаме си една от готовите палачинки
Поръсваме половината от нея с настърган кашкавал
Добавяме си подправки (сол, пипер, риган, чубрица, чили)
Добавяме зеленчуци по желание( в моя случай, червена чушка, спанак, чери доматчета. Може и царевица и каквото още обичате)
Поръсваме още кашкавал
Прегъваме палачинката на две и я печем на грил преса. Ако нямате, може да използвате две палачинки с плънката между тях и да ги запечете на тиган.
Печем докато се разтопи кашкавала и хапваме като изстинал ?
Да ви е сладко!?
Рецептата за Безглутенова кесадия направи за нас Валентина Нейчева.
Вали е всеотдайна майка на две момчета, любител фотограф и смел експериментатор във веганската кухня. Завършила е технология на храната и международен туризъм и отношения. Запалена по благотворителността и помага с каквото и както може. Валентина е отдадена на много на идеи и каузи. Има удоволствието близо 10 години да обикаля света със съпруга си и двете си деца, родени във Виена и в Малта. Това и дава свободата да опознава нови традиции и да опитва всякакви рецепти.