Бисквитки с матча, шам фъстък и бял шоколад
Бисквитките са изцяло веган, но също така и без глутен . За тази цел използвахме овесено брашно без глутен, а бадемовото масло замества кравето масло в тази рецепта и вкусът е неповторим! Кардамонът в комбинация с шам-фъстъците, матчата и белия шоколад създават невероятна експлозия от вкусове, която ще усетите още от първа хапка!
Необходими продукти за Бисквитки с матча, шам фъстък и бял шоколад:
- 1/2 чаша бадемово масло
- 1/4 чаша кленов сироп
- 1/4 чаша кокосова захар
- 1 ленено яйце или заместител на яйца
- 1/4 ч.л. ванилия
- 1 щипка сол
- 1 чаша безглутеново овесено брашно
- 1 с.л. матча
- 1 ч.л. спирулина (*за цвят по желание)
- 1 ч.л. бакпулвер (*без глутен)
- 1 щипка кардамон
- 1/3 чаша шам фъстък
- 1/3 чаша веган бял шоколадов чипс
Начин на приготвяне на Бисквитки с матча, шам фъстък и бял шоколад В дълбока купа разбъркайте всички мокри съставки. Добавете всички сухи съставки и разбъркайте добре.
Оформете си бисквитките в тава, постлана с хартия за печене и поставете допълнително по няколко шоколадови чипсчета на всяка отгоре.
Печете между 10 и 15 минути, в зависимост от степента на изпичане, която търсите, в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Рецептата за Бисквитки с матча, шам фъстък и бял шоколад направи за нас Анна Стойкова.
Анна е мечтател с бохемска душа, влюбен в света, обичащ живота и търсещ магията в малките неща. Пристрастена към здравословния начин на живот и хранене, пътешествията до далечни и екзотични дестинации и към йогата. Обожава движението на открито, така че използва всяка възможност да се слее с природата, където лесно намира баланса, когато го изгуби. Нейната мисия е да вдъхновява всеки, който срещна по пътя си, да следва своите мечти и да живее един по-прекрасен, здравословен, пълноценен и щастлив начин на живот, с две думи да превърне света в едно по-добро място и всеки един от нас да се стреми да бъде все по-добра версия на себе си всеки ден. Желанието й е всички да сме здрави, по-позитивни и щастливи, да обичаме и пазим планетата Земя и да се наслаждаваме на това приключение, наречено живот.