БЕЗГЛУТЕНОВИ МЪФИНИ

Правилно виждаш – тестени изкушения БЕЗ ГЛУТЕН! И ние в ЗЕЛЕН сме експериментирали с подобни предизвикателства, но признаваме, че не ни се е получавало толкова добре, колкото на Светлана. А коя е тя? Една от кулинарните блогърки, които се включиха в проекта “Вкусно и полезно”, за да ни покажат своя прочит на здравословната кухня. Светлана поддържа блога Кулинарни фантазии, където развива хобито си в представяне на разнообразни рецепти, вдъхновени от готварските книги на майка й и баба й.

А ето и рецептата:

Продукти
  • 2 яйца от кокошките на баба (могат да бъдат заменени с 1-2 банана)
  • 100 гр. брашно от киноа
  • 100 гр. брашно от елда
  • 50 гр. кокосово брашно
  • 120-150 гр. био кокосова захар
  • 1 пакетче бакпулвер (10 гр.)
  • 150 мл. кокосово мляко
  • 100 мл. слънчогледово олио
  • ванилия (по желание)

    Начин на приготвяне
    Разбий яйцата със захарта и добави олиото, ванилията и кокосовото мляко (за да измериш точното количество от него предварително го разбъркай). Разбий отново. Смеси всички видове брашно с бакпулвера, добави сухата смес към течната и разбъркай. Сместа става толкова гъста, че едва пада от лъжицата. Затова може да добавиш още около 2 с.л. от кокосовото мляко. Разпредели във форми за мъфини, като ги напълниш до 2/3 от обема им. Печи за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.


    Благодарим ти за мъфинчетата, Светлана! 🙂

Други РЕЦЕПТИ БЕЗ ГЛУТЕН