БЕЗГЛУТЕНОВИ МЪФИНИ
А ето и рецептата:
Продукти
- 2 яйца от кокошките на баба (могат да бъдат заменени с 1-2 банана)
- 100 гр. брашно от киноа
- 100 гр. брашно от елда
- 50 гр. кокосово брашно
- 120-150 гр. био кокосова захар
- 1 пакетче бакпулвер (10 гр.)
- 150 мл. кокосово мляко
- 100 мл. слънчогледово олио
- ванилия (по желание)
Начин на приготвяне
Разбий яйцата със захарта и добави олиото, ванилията и кокосовото мляко (за да измериш точното количество от него предварително го разбъркай). Разбий отново. Смеси всички видове брашно с бакпулвера, добави сухата смес към течната и разбъркай. Сместа става толкова гъста, че едва пада от лъжицата. Затова може да добавиш още около 2 с.л. от кокосовото мляко. Разпредели във форми за мъфини, като ги напълниш до 2/3 от обема им. Печи за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Благодарим ти за мъфинчетата, Светлана! 🙂