Лимонови мъфини

На фокус са лимоновите мъфини, които със свежите си съставки биха озарили и най-мрачните дни. Разнообразете великденските десерти с тези маки изкушения.

Необходими продукти за Лимонови мъфини

  • 250 гр. брашно от спелта тип 1050
  • 100 гр. брадемово брашно
  • 100 гр. кокосова захар
  • 125 гр. меко краве масло
  • 4 яйца
  • 1 лимон и лимонова кора
  • 200 гр. заквасена сметана
  • 1 ч.л. био бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 3 ч.л. био бурбонска ванилия на прах

    За глазурата:
     
  • 250 гр. маскарпоне
  • 200 гр. крема сирене
  • 2 с.л. пудра захар
  • сокът на 1/2 лимон и кората
  • 1/2 връзка прясна мента
 
primer
 

Начин на приготвяне на Лимонови мъфини

Изкарвате всички продукти поне час предварително на стайна температура.

Разбийте маслото и 80 г от кокосовата захар с миксер, докато стане кремообразна смес. Отделете жълтъци от белтъци и добавете жълтъците
към маслената смес, разбийте отново с миксер. Добавете малко лимонова кора и сокът от 1/2 лимон и пак разбъркайте.

Пресейте двата вида брашно и към тях добавате бакпулвера и содата.

Към заквасената сметана добавете ванилията и отново сокът от 1/2 лимон и кората.

Смесете всички смеси- маслената, сухите с брашно и заквасената сметана с ванилия в едно.

Разбийте белтъците с останалата част от цялата кокосова захар до сняг и ги добавете леко към останалата вече една смес. Със сместа
напълнете 12 формички за мъфини и печете за 20-25 мин. на 180 градуса. Като са готови ги оставете да се охладят много добре.

За глазурата: смесете маскарпонето с крема сиренето, пудрата захар и отново сокът на 1/2 лимон и кора. Разбъркайте добре и напълнете в
понш. Декорирайте изстиналите къпкейкс със сместа от понша, резенчета лимон и листенца прясна мента.


Рецептата за Лимонови мъфини направи за нас Биляна, подвизаваща се в социалните мрежи зад името @bib.it .

Биляна по професия е IT, но любовта й към хубавата храна я отвежда в света на кулинарията. Ролята й на майка насочва вниманието й все повече към баланс в живота и в начина на хранене. Вярва, че организмът на човек се нуждае от продукти, отглеждани на родна земя и включени в менюто му още от дете.

Други РЕЦЕПТИ ЗА ВЕЛИКДЕН