Безглутенови мъфини “Гнездо”

Приготви за празника Безглутенови мъфини “Гнездо”
Необходими продукти:
 
  • 100г бадемово брашно
  • 5с.л кокосово брашно
  • 2 яйца
  • 200мл растителна напитка с ванилия
  • 50 мл кокосово масло
  • 50-80г кокосова захар
  • 1ч.л сода + щипка сол

    Шоколадов фростинг:
     
  • 200г кокосова сметана
  • 100г капки черен шоколад

    за яйчицата:
     
  • шоколадови бадеми, Bett’r
 

Начин на приготвяне на Безглутенови мъфини “Гнездо” 

В купичка разбий яйцата, добави маслото и млякото.

  1. Пресей брашната и ги добави към мокрите съставки заедно със захарта, содата и солта.
  2. Разпредели получената смес в силиконови формички за мъфини.
  3. Изпечи ги в предварително загрята фурна на 180° за 20-30 минути.
  4. Разтопи шоколада на водна баня, добави сметаната и разбъркай.
  5. Остави крема да стегне.
  6. След като стегне го изсипи в пош, сложи подходящ накрайник и декорирай мъфините, така че  с крема да се образува гнездо.
  7. Добави шоколадовите бадеми и готово!

Мъфините “Гнездо” са готови, наслади им се! 🙂


Рецептата за Здравословно Брауни Морковчета направи за нас Мария Димитрова.

Мария по позната като @mariyasfood е любител на здравословното хранене, готвенето и кулинарната фотография. Вярва, че абсолютно всичко се постига само трябва да успеем да овладеем мислите си и да вярваме в себе си.

Други РЕЦЕПТИ ЗА ВЕЛИКДЕН