Безглутенови мъфини “Гнездо”
Необходими продукти:
- 100г бадемово брашно
- 5с.л кокосово брашно
- 2 яйца
- 200мл растителна напитка с ванилия
- 50 мл кокосово масло
- 50-80г кокосова захар
- 1ч.л сода + щипка сол
Шоколадов фростинг:
- 200г кокосова сметана
- 100г капки черен шоколад
за яйчицата:
- шоколадови бадеми, Bett’r
Начин на приготвяне на Безглутенови мъфини “Гнездо”
В купичка разбий яйцата, добави маслото и млякото.
- Пресей брашната и ги добави към мокрите съставки заедно със захарта, содата и солта.
- Разпредели получената смес в силиконови формички за мъфини.
- Изпечи ги в предварително загрята фурна на 180° за 20-30 минути.
- Разтопи шоколада на водна баня, добави сметаната и разбъркай.
- Остави крема да стегне.
- След като стегне го изсипи в пош, сложи подходящ накрайник и декорирай мъфините, така че с крема да се образува гнездо.
- Добави шоколадовите бадеми и готово!
Мъфините “Гнездо” са готови, наслади им се! 🙂
Рецептата за Здравословно Брауни Морковчета направи за нас Мария Димитрова.
Мария по позната като @mariyasfood е любител на здравословното хранене, готвенето и кулинарната фотография. Вярва, че абсолютно всичко се постига само трябва да успеем да овладеем мислите си и да вярваме в себе си.