Рецепта за веган морковен кейк с цитруси и матча
Необходими продукти за Веган морковен кейк с матча и цитруси
За кейка:
- 150 гр. брашно от лимец
- 150 гр. овесено брашно (смиламе си овесени ядки)
- 300 мл. Бадемово мляко
- 300 гр. ситно настъргани моркови
- 120 гр. Кокосова захар
- 2 с.л кокосово масло
- сокът от 1/2 портокал
- кората на 1 портокал
- 1 ч.л сода
- 2 ч.л бакпулвер
- 1 с.л ябълков оцет
- 1 ч.л канела
- Benjamisimmo с матча и лимон
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесваме сухите съставки. Правим “кладенче” и добавяме оцетът, портокаловия сок и бадемовото мляко.
2. Разбъркваме добре. Към сместа се прибавят ситно настърганите моркови.
3. Печем в тавичка с диаметър 20 см., върху хартия за печене на 180° предварително загрята фурна за около час.
4. Проверяваме по метода на дървената клечка, когато излезе суха, кейкът е готов.
За крема:
- 200 гр. Сурово кашу
- 100 мл.кокосова сметана
- 200 гр. кокосов крем
- 50 мл. Кокосов нектар
Начин на приготвяне:
1. Накисваме предварително кашуто най-малко за 4ч.след това го измиваме добре.
2. В блендер/чопър смесваме всички съставки до получаването на гладък крем.
3. С получената смес намазваме вече охладеният кейк. Поръсваме с чай матча и натрошаваме на едри парченца шоколад на Benjamisimmo с матча и лимон.
Рецептата за веган Морковейн кейк с матча и цитруси направи за нас Ивелина Богданова. Ето какво казва тя за себе си:
“Обичам да определям себе си като Търсач – на хармония във взаимоотношенията със себе си и околните. Търся баланса между храната и мислите за нея. Винаги търся сладката страна на всяка ситуация. Вярвам, че ключът към доброто здраве са чиста храна, чисти мисли и любовта, и грижата за себе си. Обичай се!