Рецепта за веган морковен кейк с цитруси и матча

Ето още една вкусна и нетрадиционна рецепта за торта. Тя е веган, с нежен цитрусов вкус и с главен герой – Морковът!

Необходими продукти за Веган морковен кейк с матча и цитруси
За кейка:
  • 150 гр. брашно от лимец
  • 150 гр. овесено брашно (смиламе си овесени ядки)
  • 300 мл. Бадемово мляко
  • 300 гр. ситно настъргани моркови
  • 120 гр. Кокосова захар
  • 2 с.л кокосово масло
  • сокът от 1/2 портокал
  • кората на 1 портокал
  • 1 ч.л сода
  • 2 ч.л бакпулвер
  • 1 с.л ябълков оцет
  • 1 ч.л канела
  • Benjamisimmo с матча и лимон

    Начин на приготвяне:

    1. В голяма купа смесваме сухите съставки. Правим “кладенче” и добавяме оцетът, портокаловия сок и бадемовото мляко.
    2. Разбъркваме добре. Към сместа се прибавят ситно настърганите моркови.
    3. Печем в тавичка с диаметър 20 см., върху хартия за печене на 180° предварително загрята фурна за около час.
    4. Проверяваме по метода на дървената клечка, когато излезе суха, кейкът е готов.

    За крема:
     
  • 200 гр. Сурово кашу
  • 100 мл.кокосова сметана
  • 200 гр. кокосов крем
  • 50 мл. Кокосов нектар

    Начин на приготвяне:

    1. Накисваме предварително кашуто най-малко за 4ч.след това го измиваме добре.
    2. В блендер/чопър смесваме всички съставки до получаването на гладък крем.
    3. С получената смес намазваме вече охладеният кейк. Поръсваме с чай матча и натрошаваме на едри парченца шоколад на Benjamisimmo с матча и лимон.

Рецептата за веган Морковейн кейк с матча и цитруси направи за нас Ивелина Богданова. Ето какво казва тя за себе си:

“Обичам да определям себе си като Търсач – на хармония във взаимоотношенията със себе си и околните. Търся баланса между храната и мислите за нея. Винаги търся сладката страна на всяка ситуация. Вярвам, че ключът към доброто здраве са чиста храна, чисти мисли и любовта, и грижата за себе си. Обичай се!

Други РЕЦЕПТИ ЗА ВЕЛИКДЕН